Hur går det till?

Levande Liv
När du kommer till mig, ber jag dig först att berätta hur läget är nu i ditt liv. Sen får du formulera vad som skulle kunna vara ett bra resultat av terapin. Du får också berätta hur du haft det hittills i livet och varför du söker terapi just nu. Sen ger vi oss av på den inre resan där jag fungerar som guide ibland och som reskamrat ibland.

Beroende på vad du vill, söker vi oss fram, genom samtal, visualiseringar, genom att göra bilder, genom rollspel och rörelse eller genom att känna efter i kroppen, till det mål du formulerat. Att t ex förstärka en rörelse kan få dig att lyssna mer uppmärksamt till vad kroppen vill säga dig. Om du med hjälp av stenar, dockor eller ljus gestaltar din familj, kan det göra att du ser din uppväxt i en klarare dager. Troligtvis får du med dig ganska mycket annat under vägen också.

Psykologin som vetenskap är ganska ny. Men, förståelsen och nyfikenheten på varför vi känner och gör som vi gör, är uråldrig. I sagor och myter som är många tusen år gamla, finns visdom som berör oss människor lika mycket idag som de gjorde då. Om du vill väver vi in dem i din terapi. Eller också växer det fram nya sagor på våra eviga gamla teman; tro, hopp och kärlek, liv och död.

Det inre barnet blir för många klienter en viktig upplevelse att få med sig. Utifrån idén ”Det är aldrig för sent att få en lycklig barndom” lär du dig att lyssna, respektera och ta hand om dig själv som liten, fast nu!Jag erbjuder både längre terapier och enstaka stödsamtal.


Vad händer inuti ett fruset vinterträd?
Vad händer inuti en frusen människosjäl?
Vill du känna samma tillit som trädet till att våren en dag kommer?